donderdag 31 maart 2016

File / Traffic Jam

Voor mij stond vandaag de late dienst van 08:30 tot 17:00 op het rooster. Helaas is dit altijd een garantie voor files naar- en van het werk, vandaar dat ik bij voorkeur de vroege dienst van 07:00 draai.

english For English please scroll down.

Links- of rechtsom, je bent zeker van een file op de terugweg ...
Nu is de late dienst voor mij natuurlijk een goede reden om de Quest te pakken, ware het niet dat ik toch een excuus had gevonden om het niet te doen.
Ik voelde mij niet helemaal fit, door de zomertijd zou ik in het donker moeten vertrekken en dus mijn zonnebril ombouwen naar transparante glazen, het weerbericht gaf lichte regen (zowel op de heen- als de terugweg) en een gedeelte van mijn woon-werk route was afgesloten, dus dat betekend in het donker een (stukje) nieuwe route rijden.
Kortom, genoeg drogredenen om maar de auto te pakken.

Met de auto kon ik een half uurtje later weg. Hmm, het regent niet en is ook niet al te koud. Ik had lekker in de Quest kunnen liggen ...
Ik was de wijk nog niet uit of ik kon al aansluiten in de file om de Vinex wijk uit te rijden. Tja, het is een leuke wijk, dat Nesselande, helaas maar 2 enkelbaans ontsluitingswegen. Je kan je voorstellen wat een tumult dat gaf toen er eentje dicht moest vanwege werkzaamheden aan de brug, een paar jaar geleden.

Op de A12 werd ik ook nog eens met mijn neus op de feiten gedrukt, al gauw verscheen mijn pensioengerechtigde leeftijd op de matix borden. (zal tegen die tijd wel 70 zijn, schat ik zo in)
Afijn, een paar files en een uurtje later kon ik een parkeerplek zoeken en was ik op de zaak.

Om een uur of vijf was het tijd om huiswaarts te keren, de file naar de snelweg stond al klaar !
Kruipend naar de A12, in de Quest was ik ruim 2x zo snel geweest. En het is nog schitterend weer ook om te fietsen.

De Quest als vervanging voor de auto ?
Nee, voor mij niet. Maar zeker een welkome aanvulling voor het woon-werk verkeer.


english Today I was scheduled for the late shift from 08:30 till 17:00. Unfortunately this is always a garantee for traffic jams on my commuter trip to work. That's why I prefer to take the early shift starting at 07:00.

Left or right, there's no escape, traffic jams for sure ...
This late shift should be an excellent opportunity to take the Quest, but I found some reasons to travel by car.
I was feeling a bit tired, due to the daylight saving time I had to start in the dark, so switch the dark glasses of sunglasses with the transparant one's, the weaterforecast predicted light rain (to and from work in the afternoon !) and part of my route was blocked due to construction work on the road, so I had to take a new route in the dark.
So enough sophistry to take the car to work.


When travelling by car, that means I could leave home half an hour later. Hmm, no rain and a nice temperature. I could have been riding my Quest ...
I hadn't left 'da Hood' or I was already standing still. Around 07:30 almost everybody leaves for work and because there are only 2 small exit roads, a traffic jam is guaranteed !
You can imagen the turmoil when they closed one road for maintenance on the bridge a few years ago.

On the highway A12 I faced the facts, soon my retirement age appeared on the Matrix Signal Indicators (max. 70 kilometers an hour) above the highway. (well, I think when I get that old, the retirement age shall be 70)
And about an hour later I could start my search for a parking spot at the office.

Around five o' clock it was time to go home again, so I could joint the traffic jam on my way to the highway. I could go double so fast if only I was riding my Quest ... And the weather was perfect for a ride !

The Quest as a replacement for my car ?
No, not in my case. But sure a welcome complement for my commuter rides.

2 opmerkingen:

 1. Je kan van je Quest een auto maken, maar dat zal in Nederland lastig zijn op een legale manier te realiseren: http://velomobilix.blogspot.nl/2016/03/bafang8fun-bbs01-pedelecantrieb-im-quest.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Piet, het blijft voor mij een velomobiel.
   Een brommobiel (http://wimschermer.blogspot.nl/2012/03/shell-eco-marathon.html)of scootmobiel ga ik er niet van maken ;-)
   Ik gebruik mijn auto ook om mijn kinderen op te halen. Helaas is de QuattroVelo voor mij dan geen optie, ik ben bang dat ik dan met mijn ruim 1.85 lange lichaam in het kinderzitje moet gaan zitten, aangezien mijn 15 jarige zoon nu al langer is dan zijn vader ...

   Verwijderen