dinsdag 29 december 2015

Oliebollen loop 2015

Op tijd het nest uit, op tijd gegeten en dankzij een nieuw PR op het stuk van huis naar het Maltaplein ook net op tijd voor de start van de Oliebollenloop 2015.
Er was maar liefst keuze uit 3 afstanden. De zeven kilometer klonk als een rondje plas en dat leek me wel wat.Ik had het kunnen weten. Onder de bezielende leiding van trainer Kees weken we al gauw af van het bekende rondje plas en dwaalden we al trailend door het Wollefoppenbos.
De kopgroep werd vakkundig aangestuurd door trainer Kees vanuit de achterhoede. Hoorden we bij het bereiken van een afslag een aanzwellend kreten (helaas niet te verstaan) vanuit de achterhoede, werd de afslag genomen. Indien er gelijk na het nemen van de afslag weer kreten volgde, werd er rechtsom keer gemaakt en gingen we de andere kant op. Bij geen commentaar hadden we het klaarblijkelijk goed gedaan en liepen vrolijk verder. 

Na een aantal lussen te hebben gehad, stonden we ten zuiden van de plas. De teller scheen te staan op 6,9 kilometer, dus de oliebol zou binnen handbereik moeten zijn.
Jammer-de-bammer, trainer Kees gunde ons nog wat extra's dus met een laatste sprint en na uiteindelijk 8,5 km konden we ons tegoed doen aan de overheerlijke oliebollen.


De combinatie van harde wind, bezwete lichamen en oliebollen met een dikke laag poedersuiker was voor menigeen een uitdaging. Stond je net aan de verkeerde kant van de wind, dan was de kans groot dat het overgrote deel van de poedersuiker zich verspreidde over de rest van de groep.


Maar goed, de wasmachine is geduldig ...

OOPS ! verkeerde weblog   ;-)

2 opmerkingen:

 1. Jammer dat je niet bij de enige echte oliebollentocht was!

  Wilco - redstrada.blogspot.nl - De Bak

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dit keer heb ik gekozen voor de gemakkelijke weg. Maar als ik al die verslagen, films en foto's zo bekijk gaat het bij mij toch ook wel kriebelen, moet ik eerlijk toegeven. Volgend jaar Dronten en omgeving ?

   Verwijderen