vrijdag 15 juni 2018

De kale Quest / The naked Quest

De standaard Quest wordt standaard voorzien van een paar stickers.

english For English please scroll down.

Sommige dienen om de zichtbaarheid te vergroten, andere helpen de niet-met-de-Velomobiel-bekende omstanders te verduidelijken wat er nu precies voor hen staat / rijdt.
'Oh, het is een Quest. Ja, dus ... ???'

Nu heb ik jaren geleden al eens een Quest met tijger- en zebrastrepen gezien en vond dat best wel geinig. Maar om dit nu klakkeloos over te gaan nemen vond ik minder.
Dus onder het mom van 'beter goed gejat dan slecht verzonnen' heb ik mij laten inspireren door wat plaatjes die ik her en der op het internet vond.

Dan krijg je bijvoorbeeld deze, geinspireerd op straaljagers, welke in het kader van de CE normering op een Velomobiel zeker niet mag ontbreken:Of deze, die zal iedereen vast wel herkennen:
Tijdens de vergaderingen van de Oliebollentocht 2017 kwam ik in contact met Hans van der W. te P., die op zijn beurt weer connecties heeft met de firma StickersNow.com   (niet te verwarren met de firma StickerSnow.com ).

Hij wist op 1 ochtend van mijn PowerPoint Prutsel een serieus sticker ontwerp te maken.

PowerPoint Prutsel

Na het verstrekken van de opdracht viel na niet al te lange tijd de langverwachte envelope in de bus.

Definitief ontwerp
Nu was het een kwestie van de papieren versie en de plakband restanten verwijderen. Even goed schoonmaken en ontvetten met een beetje spiritus op een doekje en het grote uitmeten en plakken kan beginnen.
De sticker liet zich makkelijk lossen en kon eenvoudig zonder luchtbellen gladgestreken worden.

Ziehier het resultaat :


Om het geheel te vervolmaken, zou er eigenlijk op de neus van de Quest nog zo'n beeldje moeten van 'The spirit of ecstasy' ...


Of deze is anders ook wel leuk:


Wie weet ... ;-)

english The standard Quest is provided with some decalls.

Some serve the purpose to enhance visability, some serve to clarify and help the non-Velomobile-people explaining what exactly is in front of them / whizzing by.

'Oh, it's a Quest. So what  ... ???'

Years ago I saw some Velomobiles with tiger- or zebra striping. I thought it looked rather nice. But simply copying this design is not my cup of thea.
So I let the great Internet with all its pictures inspire me.

As a result, one gets something like this, inspired by jets:


Or this one :

During the meetings for the 'Oliebollentocht 2017' I came into contact with Hans van der W. te P., who in his turn had connections with the firm StickersNow.com   (not to be confused with the other firm StickerSnow.com ).
He managed within a few hours to change my PowerPoint Tinkering into a serious decall design.

PowerPoint Tinkering

And a few days after giving the order the decalls arrived at home.

Definitive decall
Now it was only a matter of removing the paper test decall and sticky tape. A good rinse with some denatured alcohol and the measuring can start !
The decall was easely emoved from its protective backside and could be placed without any air pockets on the body.
Behold the final result:


To make it complete, there should be a small statue on the nose of the Quest, like 'The spirit of ecstasy' or this one ...


Or this one is also very nice:


Who knows ... ;-)

4 opmerkingen:

 1. Deze wel eens gezien:
  https://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.recumbent-gallery.eu%2Fwp-content%2Fuploads%2Fvelomobile-fietser-waw-3.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.recumbent-gallery.eu%2Fbeautiful-set-of-velomobiles%2F&docid=jEcWONicmVbatM&tbnid=avtbhXQCWwQfeM%3A&vet=12ahUKEwiBk7i65NfbAhWLblAKHTiGBgw4ZBAzKBIwEnoECAEQEw..i&w=640&h=480&bih=777&biw=1440&q=waw%20velo&ved=2ahUKEwiBk7i65NfbAhWLblAKHTiGBgw4ZBAzKBIwEnoECAEQEw&iact=mrc&uact=8#h=480&imgdii=p_jL_HRJkzqKdM:&vet=12ahUKEwiBk7i65NfbAhWLblAKHTiGBgw4ZBAzKBIwEnoECAEQEw..i&w=640

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Douwe, ja, daar zitten ook juweeltjes tussen. De eenvoud van de gele WAW met de zwarte strepen (of is het een zwarte WAW met gele strepen ?) of die met het (te) grote Batman logo spreken mij erg aan. Speelde nog even met de geachte om er een (te) groot Buttman logo op te laten zetten, maar na wat googelen toch maar besloten om daar niet mee rond te gaan rijden ;-)

   Verwijderen
 2. Beeldje erop: als je origineel wil zijn, dan adviseer ik je de Spirit OF Ectasy.
  Het Jaguar beeldje zit al op de werkelijk blinkende Alleweder van Wim Blomme

  https://photos.google.com/share/AF1QipM4b_OA9XqoLC00JSd7YHJdtjv4T36L6ax6ektE1v4D4cvAsU_txusl6yfcwjN1kg/photo/AF1QipMcRNcSBgtXwWwMjo31XZi3Bvet3yvNVu83Ce5p?key=by1OSmFjcEl3NlUxeUlacVZRekh4MU8wSEVIWmVR

  BeantwoordenVerwijderen