woensdag 14 december 2016

Oefenbollentocht / Practicing for the 'Oliebollentocht'

14 december, 10 graden, droog en een zonnetje die op doorbreken staat.


english For English please scroll down.

Ideaal weer dus om een tochtje met de Quest te maken.

Bijna doorgebroken
Met een schuin oog had ik al naar de route van de Oliebollentocht gekeken.
Mwah, de afstand van de tocht zal niet zo'n probleem zijn.
Om het zekere voor het onzekere te nemen vandaag maar een wat groter rondje dan normaal gemaakt, gewoon om te kijken hoe of dat gaat. En dat ging goed, zoals verwacht.

Ik heb al veel gelezen over de legendarische Oliebollentocht en het lijkt me leuk om al die velonauten eens in het echt mee te maken. Alleen zit ik nog tegen de heen- en terugreis aan te hikken.
125 km (volgens de routeplanner van de Fietsersbond) enkele reis heen, dan de tocht van 60 km en vervolgens weer 125 km terug, nee, dat ga ik niet redden op 1 dag. Zeker niet met het sociale gebeuren er omheen ;-)

Overnachten in de hal ? Het is een optie, eens kijken of deze niet-kampeerder de benodigde spullen kan regelen. Er zijn mensen die weken op vakantie gaan met een Quest, dus als zij hun spullen mee kunnen nemen, zou mij dat voor die 2 overnachtingen ook moeten lukken, lijkt mij.

Heen en terug met de auto ? 
Mijn Quest is niet alleen duurder dan de auto waar ik in rij, maar ook bijna nog groter ! Ik zou eens kunnen kijken of ik een grotere auto zou kunnen regelen.
Maar het voelt wel vreemd om 250 km met de auto te gaan rijden voor een toertocht van 60 km.

Ach, ik heb nog 14 dagen ...


english 14 december, 10 degrees, dry and the sun is doing its best to penetrate the clouds.

Ideal weather for a nice ride with the Quest.

Sun doing its best to break through
I've studied the route of de Oliebollentocht.
Mwah, the total distance isn't the problem, I guess.
Just to be on the safe side I tried a bigger trail as usual. No problem what so ever.

I've read a lot about the legendary 'Oliebollentocht' and it will be fun to meet all those velonauts.
I only have a problem with the jouney to and from Dronten.
125 km (according to the routeplanner of the Dutch Cycling Assosiation) to the starting point, a trip of about 60 km and back home again 125 km, no, that's not going to happen in one day. Especially not with all the socializing.  ;-)

Sleeping at Intercitybike ? It is an option, lets see if this non-camper can arrange the necessary stuff. There are people who go for weeks on holiday with a Quest. So if they can take their stuff, then it must be possible for me to load the Quest for those 2 nights.

Or travel by car ?
My Quest is not only more expensive than the car I drive, it's almost bigger ! Perhaps I can arrange a bigger car.
But it doesn't feel right to travel 250 km by car for a ride of 60 km.

Anyway, I still have 14 days to the start of the Oliebollentocht on the 28th ...10 opmerkingen:

 1. Dat is ongeveer net zo ver als Groningen-Dronten ca. 120 km enkele reis. 300 km op een dag zal wel lukken, maar urenlang in het donker vind ik niet zo enerverend. Dus gewoon een Vrienden op de Fiets gereserveerd in Dronten en de 29e op mijn gemak terug fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe het lekker in 3 dagen, breekt de week mooi....Dagje heen, OBT, dagje terug.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat langdurig in het donker rijden vind ik (ook) geen lolletje. Heen moet ik dat de eerste twee uur of zo en terug bijna het hele stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de heenweg ga ik goed vroeg weg, in het donker, maar daar ken je de weg goed en het is dan heel rustig op de weg. Als het geen extreem weer is lukt dat goed. Het hele stuk ook terug in het donker is me te gek, dat wordt net als vorig jaar 1 overnachting.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij vertrekken dinsdag morgen met een aantal vanuit Bergschenhoek. 1 overnachting en rijden dan woensdag na de obt s'avonds weer terug. Als je wilt kan je aanhaken. Altijd gezelliger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is van mijn huis maar 70km. naar Dronten totale dagafstand moet goed kunnen zij het niet dat ik de 27 werk tot 18.00 uur, voor ik thuis ben is het 19.00 uur, gaat nachtwerk worden enfin geen trek in met dit weer. Bovendien de 29e weer om 06.15 te werk dussssss pak lekker de auto met karretje en overnacht bij Intercitybike, ga na de OBT s'avonds weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga met 100km enkel, dezelfde dag op en neer, nachtrijden heb ik geen moeite mee, is anders dan overdag, daardoor ook apart. Met goede verlichting heeft het zijn charme.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Om zes uur 's ochtends in de fiets, dan ben ik rond 9 uur in Dronten (90 km). Dan met z'n allen even een stukje fietsen en er weer 90 naar huis. Betekent een uur of 5 in het donker fietsen, maar dat vind ik wel rustgevend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reacties
  1. Nou, vooruit dan maar ... ;-)
   Ik rij graag met jullie mee naar Dronten.
   Laat me maar weten waar en hoe laat ik me moet melden.

   Verwijderen